Recept
« Terug naar recepten
Frangipanetaartjes met frambozen en creme fraiche
PT30M
Frangipanetaartjes met frambozen en creme fraiche
Een heerlijk frangipanetaartjes met frambozen en creme fraiche recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Tijdschrift, A. D'Angelo 261211
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Frangipanetaartjes met frambozen en creme fraiche te bereiden
Plaats de zes deegkuipjes op een bakplaat.
Maak een frangipanebeslag door het ei in een kom te breken en dar de gemalen amandelen, boter en rietsuiker aan toe te voegen.
Rasp de schil van een halve sinaasappel erin en voeg er de vanillepasta of -extract aan toe.
Meng alles goed door elkaar met een lepel.
Schep een kleine theelepel jam in elk deegkuipje.
Schep daarover een grote theelepel frangipane, vervolgens nog een kleine theelepel jam en ten slotte nog een grote theelepel frangipane.
Plaats de bakplaat midden in de oven en stel de timer in op precies 18 minuten.
Wanneer de taartjes goudbruin gebakken zijn, schakel je de oven uit. en neem je de taartjes eruit.
Dien ze warm op en werk ze af met een toef creme fraîche.
Maak een frangipanebeslag door het ei in een kom te breken en dar de gemalen amandelen, boter en rietsuiker aan toe te voegen.
Rasp de schil van een halve sinaasappel erin en voeg er de vanillepasta of -extract aan toe.
Meng alles goed door elkaar met een lepel.
Schep een kleine theelepel jam in elk deegkuipje.
Schep daarover een grote theelepel frangipane, vervolgens nog een kleine theelepel jam en ten slotte nog een grote theelepel frangipane.
Plaats de bakplaat midden in de oven en stel de timer in op precies 18 minuten.
Wanneer de taartjes goudbruin gebakken zijn, schakel je de oven uit. en neem je de taartjes eruit.
Dien ze warm op en werk ze af met een toef creme fraîche.