KookJij

Franse knoflooksoep

Een heerlijk franse knoflooksoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 8-12 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Franse knoflooksoep te bereiden

Verwarm de oven voor op 150°C. Halveer de bollen knoflook en leg ze in een kleine braadslede. Strooi de tijmblaadjes en wat zout en peper over de knoflook en druppel er 3 druppels olijfolie over.
Schuif de braadslede in de oven en rooster de bolletjes knoflook ruim 1 uur tot ze zacht en goudbruin zijn. Laat ze afkoelen en knijp de teentjes dan tussen duim en wijsvinger boven een soeppan uit. Schenk het bakvet uit de braadslede erbij en maak alles fijn met een vork. Strooi de bloem erover en verwarm het geheel op een zacht vuur. Voeg al roerend 1 liter warm water in gedeelten toe en blijf roeren tot de soep licht gebonden is. Pureer het geheel met een staafmixer tot de soep mooi glad is.

Breng de knoflooksoep op smaak met 1 eetlepel zeezout en royaal zwarte peper en laat hem nog zachtjes 20 minuten pruttelen. Snijd van het stokbrood 8 dunne schuine plakken,bestrooi ze met de kaas en laat ze onder de grill in 3 minuten goudbruin worden.

Serveertip: Schep de hete knoflooksoep in warme diepe borden en leg de kaassneetjes hierop.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Liske

Liske zegt:
Hoi, 3 druppels olijfolie, is dat niet wat weinig? Want je moet het bakvet erbij schenken, maar dat kan dan toch nooit veel zijn?:?
mwolters12

mwolters12 zegt:
Zeker lekker! Door de heftigheid van de smaken zou ik het de volgende keer in een klein glaasje serveren als amuse of klein voorgerecht met een kaasstengel gemaakt van bladerdeeg en gruyere. :)
mwolters12

mwolters12 zegt:
Ik had van de week dubbel knoflook gehaald, dus ik heb nu de bollen in de oven staan om te poffen! Ik ben benieuwd en zal vanavond laten weten of het een succes was hier.
grietje56

grietje56 zegt:
Jummieee!;) Klinkt erg lekker, dus komend weekend ga ik het proberen. Dank voor het recept.:D