Recept
« Terug naar recepten
Franse knoflooksoep
PT45M
Franse knoflooksoep
Een heerlijk franse knoflooksoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
8-12 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Franse knoflooksoep te bereiden
Verwarm de oven voor op 150°C. Halveer de bollen knoflook en leg ze in een kleine braadslede. Strooi de tijmblaadjes en wat zout en peper over de knoflook en druppel er 3 druppels olijfolie over.
Schuif de braadslede in de oven en rooster de bolletjes knoflook ruim 1 uur tot ze zacht en goudbruin zijn. Laat ze afkoelen en knijp de teentjes dan tussen duim en wijsvinger boven een soeppan uit. Schenk het bakvet uit de braadslede erbij en maak alles fijn met een vork. Strooi de bloem erover en verwarm het geheel op een zacht vuur. Voeg al roerend 1 liter warm water in gedeelten toe en blijf roeren tot de soep licht gebonden is. Pureer het geheel met een staafmixer tot de soep mooi glad is.
Breng de knoflooksoep op smaak met 1 eetlepel zeezout en royaal zwarte peper en laat hem nog zachtjes 20 minuten pruttelen. Snijd van het stokbrood 8 dunne schuine plakken,bestrooi ze met de kaas en laat ze onder de grill in 3 minuten goudbruin worden.
Serveertip: Schep de hete knoflooksoep in warme diepe borden en leg de kaassneetjes hierop.
Schuif de braadslede in de oven en rooster de bolletjes knoflook ruim 1 uur tot ze zacht en goudbruin zijn. Laat ze afkoelen en knijp de teentjes dan tussen duim en wijsvinger boven een soeppan uit. Schenk het bakvet uit de braadslede erbij en maak alles fijn met een vork. Strooi de bloem erover en verwarm het geheel op een zacht vuur. Voeg al roerend 1 liter warm water in gedeelten toe en blijf roeren tot de soep licht gebonden is. Pureer het geheel met een staafmixer tot de soep mooi glad is.
Breng de knoflooksoep op smaak met 1 eetlepel zeezout en royaal zwarte peper en laat hem nog zachtjes 20 minuten pruttelen. Snijd van het stokbrood 8 dunne schuine plakken,bestrooi ze met de kaas en laat ze onder de grill in 3 minuten goudbruin worden.
Serveertip: Schep de hete knoflooksoep in warme diepe borden en leg de kaassneetjes hierop.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
mwolters12 zegt:
mwolters12 zegt:
grietje56 zegt:
Liske zegt: