Recept
« Terug naar recepten
Franse uiensoep met kaas-gehaktballetjes
PT30M
Franse uiensoep met kaas-gehaktballetjes
Een heerlijk franse uiensoep met kaas-gehaktballetjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Franse uiensoep met kaas-gehaktballetjes te bereiden
Pel en snipper de uien en het teentje knoflook.Snijd de korstjes van het brood en leg het sneetje in een schaaltje.Schenk enkele lepels bouillon erover.Meng het gehakt met het brood,eiwit.kaas,wat peper en zout en een snufje nootmuskaat.Draai hiervan kleine soepballetjes van.Smelt de boter in een soeppan en fruit hierin de uien en de knoflook in 5 min.Roer de bloem erdoor en laat het mengsel 1 min.pruttelen.Schenk al roerend de bouillon erbij en breng de soep aan de kook.Voeg de soepballetjes toe en kook de soep onder af en toe te roeren nog 5 min.Maak de soep op smaak met de witte wijn en peper en zout.
Lekker met stokbrood.
Lekker met stokbrood.