KookJij

Fregula met Groene Asperges en Citroen

Een heerlijk fregula met groene asperges en citroen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse kennissen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Fregula met Groene Asperges en Citroen te bereiden

1).Zet 2 liter water op met zout en breng dat aan de kook.
Laat de asperges 1 minuut daarin blancheren. Giet dan de asperges af en koel ze direct onder de koude kraan.
2).Verdeel de asperges in stukken van ± 4 cm lang.
3).Zet de kippenbouillon op en breng aan de kook. Kook daarin al dente de fregula (zo'n 10 - 12 minuten). Giet af, maar gooi de bouillon niet weg. Roer wat olijfolie door de pasta-korrels om het kleven tegen te gaan.
4).Ondertussen de uien, knoflook en sambal aanfruiten in een grote pan met dikke bodem.
5).Wanneer de uien zacht zijn geworden de fregula er bij doen en goed omroeren met nog wat extra olie.
6).Wanneer de pasta door en door is verwarmd, van het vuur af de zeste, de asperges en de helft van de kaas er door roeren.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Serveer in de voorverwarmde borden en strooi er nog wat kaas overheen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst