KookJij

Pasta met tuinbonen

Vrolijk gerecht met groene groente en een leuk recept om een keer te variëren met tuinbonen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Gebaseerd op recept uit het boek Green Delicious
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pasta met tuinbonen te bereiden

  1. Kook de tuinbonen circa 4 minuten. Giet af en houd het kookvocht en handje tuinbonen apart.
  2. Rasp de schil van de citroen. Dop het handje tuinbonen eventueel dubbel en bewaar deze voor de garnering.
  3. Pureer de tuinbonen samen met de knoflook, peper, zout, olijfolie en 75 ml kookvocht tot pesto. Voeg indien nodig nog wat olijfolie en of kookvocht toe. 
  4. Kook de pasta gaar giet af en meng de pasta met de tuinbonenpesto.
  5. Leg de pasta in een diep bord en maak het gerecht af met de doperwten, geraspte pecorino kaas, citroenschil en eventueel een partje citroen om uit te knijpen. Serveer direct en breng op smaak met peper. 

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Bobby

Bobby zegt:
Ik heb het recept afgelopen week gegeten en het is nog verrassend lekker :-)