Recept
« Terug naar recepten
Pasta met tuinbonen
PT20M
Pasta met tuinbonen
Vrolijk gerecht met groene groente en een leuk recept om een keer te variëren met tuinbonen.
Bereiding
Hoe Pasta met tuinbonen te bereiden
- Kook de tuinbonen circa 4 minuten. Giet af en houd het kookvocht en handje tuinbonen apart.
- Rasp de schil van de citroen. Dop het handje tuinbonen eventueel dubbel en bewaar deze voor de garnering.
- Pureer de tuinbonen samen met de knoflook, peper, zout, olijfolie en 75 ml kookvocht tot pesto. Voeg indien nodig nog wat olijfolie en of kookvocht toe.
- Kook de pasta gaar giet af en meng de pasta met de tuinbonenpesto.
- Leg de pasta in een diep bord en maak het gerecht af met de doperwten, geraspte pecorino kaas, citroenschil en eventueel een partje citroen om uit te knijpen. Serveer direct en breng op smaak met peper.
Bobby zegt: