Recept
« Terug naar recepten
Fricando al la antigua - stoofschotel op ouderwets
PT150M
Fricando al la antigua - stoofschotel op ouderwets
Een heerlijk fricando al la antigua - stoofschotel op ouderwets recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
pimentos
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Fricando al la antigua - stoofschotel op ouderwets te bereiden
Snij de runderriblappen in blokjes en snij het stukje zuurkoolspek in plakjes. Maak de uien en teentjes knoflook schoon en snij deze fijn.
Verhit in een diepe pan 1 eetlepel olijfolie en fruit hierin de fijn gesneden uien. Voeg de fijn gesneden knoflook toe en fruit de knoflook mee. Doe de spekblokjes erbij en roer het geheel goed door. Laat de spekblokjes lekker uitbakken (ongeveer 5 minuten).
Doe ondertussen de rest van de olijfolie in een koekenpan en braadt het vlees aan. Voeg het aangebraden vlees bij het uienmengsel.
Bak de plakjes zuurkoolspek in het achtergebleven vet in de koekenpan. Draai het vuur hier onderweg als de plakjes bruin zijn en laat deze staan tot gebruik.
Strooi over het vlees- en uienmengsel het meel en roer dit goed door. Voeg vervolgens het water toe en breng het geheel aan de kook (met de deksel op de pan). Breng het geheel op smaak met wat peper. Voeg het laurierblad, en de takjes tijm, rozemarijn en salie toe.
Laat het gerecht (met de deksel op de pan) sudderen op een laag vuur (ongeveer 1½ uur).
Maak na 1½ uur de wortelen schoon en snij ze in plakjes. Voeg de wortelen aan het vlees toe en laat het gerecht verder sudderen, zonder deksel op de pan. Voeg 15 minuten voor het einde van de kooktijd de bevoren doperwten toe en roer het geheel goed door. Laat de doperwten meekoken. Hou de deksel van de pan.
Doe de uitgebakken plakjes spek (vlak voor het opdienen) in de pan en warm ze nog even door. Voeg, indien je dat nodig, vindt nog wat zout naar smaak toe.
Serveer het gerecht met (eigengemaakte) verse pasta, wat stokbrood en een tomaat.
Tips
Het meel, wat je aan het vlees- uienmengsel toevoegt, zal tijdens het koken het vocht licht binden, waardoor er uiteindelijk een dunne saus ontstaat.
Doordat je de groenten pas aan het eind van het kookproces toevoegt, zijn ze niet te gaar.
Als de deksel op de pan ligt tijdens het koken van de groenten, zullen de groenten hun kleur verliezen. Door het koken zonder deksel op de pan blijven de wortelen en doperwten mooi van kleur
Verhit in een diepe pan 1 eetlepel olijfolie en fruit hierin de fijn gesneden uien. Voeg de fijn gesneden knoflook toe en fruit de knoflook mee. Doe de spekblokjes erbij en roer het geheel goed door. Laat de spekblokjes lekker uitbakken (ongeveer 5 minuten).
Doe ondertussen de rest van de olijfolie in een koekenpan en braadt het vlees aan. Voeg het aangebraden vlees bij het uienmengsel.
Bak de plakjes zuurkoolspek in het achtergebleven vet in de koekenpan. Draai het vuur hier onderweg als de plakjes bruin zijn en laat deze staan tot gebruik.
Strooi over het vlees- en uienmengsel het meel en roer dit goed door. Voeg vervolgens het water toe en breng het geheel aan de kook (met de deksel op de pan). Breng het geheel op smaak met wat peper. Voeg het laurierblad, en de takjes tijm, rozemarijn en salie toe.
Laat het gerecht (met de deksel op de pan) sudderen op een laag vuur (ongeveer 1½ uur).
Maak na 1½ uur de wortelen schoon en snij ze in plakjes. Voeg de wortelen aan het vlees toe en laat het gerecht verder sudderen, zonder deksel op de pan. Voeg 15 minuten voor het einde van de kooktijd de bevoren doperwten toe en roer het geheel goed door. Laat de doperwten meekoken. Hou de deksel van de pan.
Doe de uitgebakken plakjes spek (vlak voor het opdienen) in de pan en warm ze nog even door. Voeg, indien je dat nodig, vindt nog wat zout naar smaak toe.
Serveer het gerecht met (eigengemaakte) verse pasta, wat stokbrood en een tomaat.
Tips
Het meel, wat je aan het vlees- uienmengsel toevoegt, zal tijdens het koken het vocht licht binden, waardoor er uiteindelijk een dunne saus ontstaat.
Doordat je de groenten pas aan het eind van het kookproces toevoegt, zijn ze niet te gaar.
Als de deksel op de pan ligt tijdens het koken van de groenten, zullen de groenten hun kleur verliezen. Door het koken zonder deksel op de pan blijven de wortelen en doperwten mooi van kleur