Je kunt dit gebruiken bij allerlei vleesgerechten,
visgerechten, door de pasta, op je brood/crostini, scarpetta (broodsoppen), enz.
Recept
« Terug naar recepten
Friggione Bolognese uit de Slow Cooker
PT560M
Friggione Bolognese uit de Slow Cooker
Een heerlijk friggione bolognese uit de slow cooker recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
560 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
- > Sauzen & dressings - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennissen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Friggione Bolognese uit de Slow Cooker te bereiden
1).De geschilde zucchini en aubergine in een vergiet storten en bestrooien met zout. Laat een uur staan. Daarna afspoelen en goed droogdeppen.
2).De aardappels schillen en in kleine blokjes snijden (1 - 1 1/2 cm). Daarna bakken in de reuzel, tot ze knapperig zijn en mooi goudbruin.
3).Vervolgens de aardappeltjes, zucchini, aubergine en alle andere ingrediënten in de crockpot van de slow cooker doen en die op SLOW zetten. Laat dat tenminste 7 uren koken.
4).Deksel openen en de massa GOED door elkaar roeren en weer met deksel er op een uur verder laten koken.
5).Wanneer de friggione dan nog te dun is, deksel er af en op HIGH zetten en al roerend nog eens een tijd laten pruttelen tot de gewenste dikte.
2).De aardappels schillen en in kleine blokjes snijden (1 - 1 1/2 cm). Daarna bakken in de reuzel, tot ze knapperig zijn en mooi goudbruin.
3).Vervolgens de aardappeltjes, zucchini, aubergine en alle andere ingrediënten in de crockpot van de slow cooker doen en die op SLOW zetten. Laat dat tenminste 7 uren koken.
4).Deksel openen en de massa GOED door elkaar roeren en weer met deksel er op een uur verder laten koken.
5).Wanneer de friggione dan nog te dun is, deksel er af en op HIGH zetten en al roerend nog eens een tijd laten pruttelen tot de gewenste dikte.