Recept
« Terug naar recepten
Frikandelbroodjes
PT30M
Frikandelbroodjes
Een heerlijk frikandelbroodjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Harry Löhr
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Frikandelbroodjes te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de frikandellen door de helft zodat je 10 gelijke stukken hebt. Ontdooi het bladerdeeg en maak hier een streep curry op aan 1 zijde (blijf ca. 2 cm uit de rand). Leg hier de halve, nog bevroren, frikandel op. Vouw het bladerdeeg dicht en druk de rand met een vorkje dicht. Bestrijk de bovenkant met eigeel en maak sneetjes in de bovenkant. Doe de broodjes ca. 20 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn.
Mijn kookverhaal (Harry Löhr)
Zondagmiddag, vaak het moment dat ik zin heb om wat lekkers te maken. Vandaag als basis bladerdeeg gebruikt en frikandelbroodjes gemaakt. Dit is zo simpel te maken, maar zo lekker! Zeker een aanrader als je wat lekkers wilt en niet te lang in de keuken kan of wil staan.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hilde Dumont zegt:
Gerard van der Leeuw zegt:
Ik ben ook niet zo'n curry man, gebruik diverse soorten mosterd, kruiden etc.
Maar het basisrecept blijft hetzelfde.
Gerard
Anna Koudys zegt:
Deze is ook de moeite waard: http://www.kookjij.nl/recepten/bladerdeeg-hapje-speciaal-voor-tantelief
Harry Löhr zegt:
Anna Koudys zegt:
Harry Löhr zegt:
Een andere saus er in is misschien ook wel lekker.
Om het pittig te maken bijvoorbeeld chilisaus of een klein beetje sambal?
J.E Van der voodt-verwoord zegt:
Wil deze hapjes voor mijn kleindochter haar 16de verjaardag maken en had een vraagje.
Moeten dat diepvries fricandellen zijn en moet je ze als het zo is dan eerst laten ontdooien voor ze de oven in gaan? Vast bedankt.