Recept
« Terug naar recepten
Fris mango- macadamia kip slaatje
PT30M
Fris mango- macadamia kip slaatje
Een heerlijk fris mango- macadamia kip slaatje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Martine De Clercq
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Fris mango- macadamia kip slaatje te bereiden
De kip in niet al te kleine blokjes snijden dan in de curry wentelen, bakken in geklaarde boter (baktijd 4 min)
Van het vuur nemen, met peper en zout naar smaak kruiden, pan afdekken en de kippeblokjes laten “rusten”.
De geschilde appel en mango in blokjes snijden met suiker en citroensap besprenkelen.
De macadamia noten in een pan zonder vet op een laag vuurtje lichtjes roosteren.
De macadamias dan met behulp van een deegrol grof klein maken.
De sla in in stukken scheuren.
Voor de vinaigrette:
Het ei pellen en pletten, het chili pepertje klein snijden.
Met de overige ingrediënten door de mixer doen tot je een homogene saus hebt.
Opdienen:
Op een groot bord de verchillende soorten sla met de appel en mango stukjes doen. Met de kippenblokjes en de macadamia noten afwerken.
Ten laatste de vinaigrette erop druppelen en dadelijk opdienen.
Van het vuur nemen, met peper en zout naar smaak kruiden, pan afdekken en de kippeblokjes laten “rusten”.
De geschilde appel en mango in blokjes snijden met suiker en citroensap besprenkelen.
De macadamia noten in een pan zonder vet op een laag vuurtje lichtjes roosteren.
De macadamias dan met behulp van een deegrol grof klein maken.
De sla in in stukken scheuren.
Voor de vinaigrette:
Het ei pellen en pletten, het chili pepertje klein snijden.
Met de overige ingrediënten door de mixer doen tot je een homogene saus hebt.
Opdienen:
Op een groot bord de verchillende soorten sla met de appel en mango stukjes doen. Met de kippenblokjes en de macadamia noten afwerken.
Ten laatste de vinaigrette erop druppelen en dadelijk opdienen.
Mijn kookverhaal (Martine De Clercq)
Heerlijk met een licht wijntje en warm baguettebrood.