Recept
« Terug naar recepten
Fris slaatje met gerookte paling en venkel
PT30M
Fris slaatje met gerookte paling en venkel
Een heerlijk fris slaatje met gerookte paling en venkel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Fris slaatje met gerookte paling en venkel te bereiden
1. Meng voor de vinaigrette olijfolie, dragonazijn en citroensap goed door elkaar. Gebruik eventueel een shaker. Breng op smaak met peper en zout en doe er de kappertjes bij.
2. Voor de salade snijdt u de venkel in vier en dan in dunne plakjes. De rode ui snijdt u in heel dunne ringen.
3. Snij de palingilets in stukjes van ongeveer 1 cm. Spoel de ansjovisfilets en snij ze in heel fijne stukjes.
4. Meng de paling, de ansjovis, venkel en rode ui voorzichtig door elkaar. Voeg verse dille en dragon toe.
5. Verdeel de sla over vier borden of kommetjes. Leg hierop de stukjes palingfilet met venkel en ui. Giet er de vinaigrette over. Versier dit voorafje met een takje dille.
2. Voor de salade snijdt u de venkel in vier en dan in dunne plakjes. De rode ui snijdt u in heel dunne ringen.
3. Snij de palingilets in stukjes van ongeveer 1 cm. Spoel de ansjovisfilets en snij ze in heel fijne stukjes.
4. Meng de paling, de ansjovis, venkel en rode ui voorzichtig door elkaar. Voeg verse dille en dragon toe.
5. Verdeel de sla over vier borden of kommetjes. Leg hierop de stukjes palingfilet met venkel en ui. Giet er de vinaigrette over. Versier dit voorafje met een takje dille.