Klik op de foto om te vergroten.
Wij hebben dit warm gegeten met bruin (stok)brood als lunch.
Recept
« Terug naar recepten
Frittata met groene asperges en kwark
PT30M
Frittata met groene asperges en kwark
Een heerlijk frittata met groene asperges en kwark recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookknipsels. Ik denk uit een Allerhande van lang geleden.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Frittata met groene asperges en kwark te bereiden
Het onderste harde gedeelte van de asperges eraf snijden en de rest in stukjes van 3 a 4 cm snijden.
Kook de asperges naar je smaak bijna gaar. Laat ze uitlekken en indien nodig droogdeppen..
Verhit de olie in de koekenpan en bak de asperges al roerend ongeveer 3 a 4 minuten of tot ze naar eigen smaak goed zijn. Verdeel ze over de bodem van de koekenpan.
Klop in de kom de eieren los met de kwark en peper en zout.
Giet het eimengsel over de asperges. Bestrooi de frittata met geraspte kaas naar smaak. (dit kan best een flinke hoeveelheid zijn)
Bak de frittata op zacht vuur tot het eimengsel ook aan de bovenkant gestold is. (je hoeft het niet om te keren).
Je kunt de frittata warm of koud eten. (zie opm)
Kook de asperges naar je smaak bijna gaar. Laat ze uitlekken en indien nodig droogdeppen..
Verhit de olie in de koekenpan en bak de asperges al roerend ongeveer 3 a 4 minuten of tot ze naar eigen smaak goed zijn. Verdeel ze over de bodem van de koekenpan.
Klop in de kom de eieren los met de kwark en peper en zout.
Giet het eimengsel over de asperges. Bestrooi de frittata met geraspte kaas naar smaak. (dit kan best een flinke hoeveelheid zijn)
Bak de frittata op zacht vuur tot het eimengsel ook aan de bovenkant gestold is. (je hoeft het niet om te keren).
Je kunt de frittata warm of koud eten. (zie opm)