Recept
« Terug naar recepten
Fruitig kip pasteitje
PT60M
Fruitig kip pasteitje
Een heerlijk fruitig kip pasteitje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Fruitig kip pasteitje te bereiden
-De kipfilet opzetten in een pan water tot de kipfilet ruim onderstaat.
-De bouillonblokjes en het laurierblad toevoegen.
-De kip gaarkoken in ongeveer 20 minuutjes.
-De kip uit de bouillon halen, de bouillon bewaren.
-De kip met 2 vorken uit mekaar trekken tot je reepjes vlees hebt.
-De champignons en paprika even aanbakken in een ruime kookpan en uit de pan halen.
-In de zelfde pan de boter smelten en daarna de bloem toevoegen en even aanbakken zonder dat het bruin word, goed blijven roeren.
-Beetje bij beetje de bouillon erbij doen tot je een smeuige saus hebt.
-De kip, champignons, paprika en ananas erbij doen goed doorwarmen.
-De kook room erbij doen en afkruiden met peper en zout naar smaak.
-Intussen de pasteibakjes in de oven verwarmen.
-De ragout in de bakjes scheppen (mag er ruim overheen lopen) en goed warm serveren.
-De bouillonblokjes en het laurierblad toevoegen.
-De kip gaarkoken in ongeveer 20 minuutjes.
-De kip uit de bouillon halen, de bouillon bewaren.
-De kip met 2 vorken uit mekaar trekken tot je reepjes vlees hebt.
-De champignons en paprika even aanbakken in een ruime kookpan en uit de pan halen.
-In de zelfde pan de boter smelten en daarna de bloem toevoegen en even aanbakken zonder dat het bruin word, goed blijven roeren.
-Beetje bij beetje de bouillon erbij doen tot je een smeuige saus hebt.
-De kip, champignons, paprika en ananas erbij doen goed doorwarmen.
-De kook room erbij doen en afkruiden met peper en zout naar smaak.
-Intussen de pasteibakjes in de oven verwarmen.
-De ragout in de bakjes scheppen (mag er ruim overheen lopen) en goed warm serveren.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
apu zegt:
derbyke zegt:
apu zegt: