Recept
« Terug naar recepten
Fruitsalade met een krokantje
PT20M
Fruitsalade met een krokantje
Een heerlijk fruitsalade met een krokantje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Fruitsalade met een krokantje te bereiden
1. Breng op een laag vuur de honing met het sap van de sinaasappel en de citroen, de kaneel, de kruidnagels en de steranijs aan de kook. Haal van het vuur en laat afkoelen.
2. Schil voor de fruitsla de sinaasappels, pompelmoezen, clementines en mandarijntjes. Snij ze samen met de kumquats en de limoenen in plakjes. Giet er de gekruide stroop bij, meng goed en zet koel weg.
3. Karameliseer de suiker met een lepel water. Roer er de gehakte sukade onder. Giet de karamel lepel per lepel op een vel bakpapier en laat opstijven. Serveer de fruitsla met de krokantjes.
2. Schil voor de fruitsla de sinaasappels, pompelmoezen, clementines en mandarijntjes. Snij ze samen met de kumquats en de limoenen in plakjes. Giet er de gekruide stroop bij, meng goed en zet koel weg.
3. Karameliseer de suiker met een lepel water. Roer er de gehakte sukade onder. Giet de karamel lepel per lepel op een vel bakpapier en laat opstijven. Serveer de fruitsla met de krokantjes.