Recept
« Terug naar recepten
Fruitspiesjes
PT20M
Fruitspiesjes
Een heerlijk fruitspiesjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Fruitspiesjes te bereiden
1. Schil de ananas. Snij hem in kwartjes. Verwijder de harde middennerf. Spoel de abrikozen, halveer ze en verwijder de pit. Spoel de appels, halveer ze en verwijder klokhuis en pitten.
2. Rits 2/3 van de rozemarijnblaadjes af. Spoel ze en schud overtollig water eraf (zodat ze nog een beetje vochtig blijven). Prik de halve abrikozen op een takje rozemarijn, de stukken ananas op een vanillestokje, de halve appels op een stokje kaneel.
3. Bestrijk de fruitspiesjes met gesmolten boter en bestrooi ze met de fijne suiker. Leg de abrikozenspiesjes 2 tot 3 minuten op de barbecue, de ananas- appelspiejses 5 tot 6 minuten. Werk af met gezeefde bloemsuiker en serveer met vanille-ijs of Engelse crème.
2. Rits 2/3 van de rozemarijnblaadjes af. Spoel ze en schud overtollig water eraf (zodat ze nog een beetje vochtig blijven). Prik de halve abrikozen op een takje rozemarijn, de stukken ananas op een vanillestokje, de halve appels op een stokje kaneel.
3. Bestrijk de fruitspiesjes met gesmolten boter en bestrooi ze met de fijne suiker. Leg de abrikozenspiesjes 2 tot 3 minuten op de barbecue, de ananas- appelspiejses 5 tot 6 minuten. Werk af met gezeefde bloemsuiker en serveer met vanille-ijs of Engelse crème.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
marijnissen zegt:
kim zegt: