Al sinds mijn kindertijd ben ik dol op deze koekjes.
Deze Friese duimpjes smaken heerlijk bij een kopje thee of koffie. Bij onze bakkerij hier in Friesland ruikt het altijd heerlijk naar deze koekjes als ze net uit de oven komen en daarom bak ik ze zelf ook graag!
Recept
« Terug naar recepten
Fryske dumpkes- friese duimpjes
PT45M
Fryske dumpkes- friese duimpjes
Een heerlijk fryske dumpkes- friese duimpjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
catharina van der meer
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Fryske dumpkes- friese duimpjes te bereiden
Roer de boter zacht in een kom en maak er met de suiker en de eieren een smeuïge massa van. Zeef de bloem in gedeelten met het zout boven de komen kneed alles tot een mooi deeg. Hak de hazelnoten heel fijn en voeg ze met het fijngewreven anijszaad, gemberpoeder en kaneel bij het deeg en kneed alles nogmaals goed door. Rol het deeg op een met bloem bestrooid werkblad uit tot een lap van 1 cm dik. Snijd reepjes van 4 cm lang en 2 cm breed uit de deeglap. Beboter de bakplaat en leg de koekjes erop. Bak de dûmpkes in een voorverwarmde matig warme oven (150°C) in 25 minuten gaar. Laat de Friese duimpjes op de bakplaat afkoelen, maar druk eerst met de duim de warme koekjes even in.
alice ponsaerts zegt: