Recept
« Terug naar recepten
Fusilli met ansjovissaus
PT30M
Fusilli met ansjovissaus
Een heerlijk fusilli met ansjovissaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Blue Band kookboekje: Pasta en Rijst 1992
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Fusilli met ansjovissaus te bereiden
De ansjovis uit laten lekken en dan fijnhakken.
De saus maken: De olijfolie en de boter op matig vuur verhitten en hierin de knoflook en de Spaanse peper fruiten. (ong. 2 minuten)
Dan toevoegen: de olijven + de gezeefde tomaten + de kappertjes + de oregano. Aan de kook brengen en dan 15 minuten zacht laten koken tot een dikke saus. Af en toe roeren.
Ondertussen de fusilli volgens kookvoorschriften al dente koken.
Als de saus ingedikt is na die 15 minuten de ansjovis en de peterselie + peper door de saus roeren en nog 2 minuutjes laten sudderen.
De fusilli afgieten, terug in de pan doen of in een schaal en de saus snel door de pasta mengen. Direct serveren.
De saus maken: De olijfolie en de boter op matig vuur verhitten en hierin de knoflook en de Spaanse peper fruiten. (ong. 2 minuten)
Dan toevoegen: de olijven + de gezeefde tomaten + de kappertjes + de oregano. Aan de kook brengen en dan 15 minuten zacht laten koken tot een dikke saus. Af en toe roeren.
Ondertussen de fusilli volgens kookvoorschriften al dente koken.
Als de saus ingedikt is na die 15 minuten de ansjovis en de peterselie + peper door de saus roeren en nog 2 minuutjes laten sudderen.
De fusilli afgieten, terug in de pan doen of in een schaal en de saus snel door de pasta mengen. Direct serveren.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Lekker pittig als je daarvan houdt. Ik ontzout de ansjovis nooit, ik vind het lekker zo, maar anders eerst in melk laten ontzouten.
flavia zegt: