Recept
« Terug naar recepten
Fusilli met asperges en sesamzaadjes
PT35M
Fusilli met asperges en sesamzaadjes
Een heerlijk fusilli met asperges en sesamzaadjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Fusilli met asperges en sesamzaadjes te bereiden
1. Maak de asperges schoon. Kook ze 10 minuten in gezouten water. Laat schrikken in koud water en uitlekken. Snij de zachte punten van de stengels en verdeel de stengels in hapklare stukjes.
2. Verwarm de melk tot tegen de kook aan. Schep er de ricotta bij en roer goed glad. Kruid met tijm en peper uit de molen. Voeg er de fijngesneden aspergestengels aan toe.
3. Kook de fusilli beetgaar in gezouten water. Giet af en vermeng ze meteen met de kaassaus. Schep de pasta in een ovenschaal, bestrooi met sesamzaadjes en besprenkel met olijfolie. Zet 15 minuten in de oven op 190°C.
4. Bak de aspergepunten kort in de boter. Leg ze bij de fusilli. Serveer meteen.
2. Verwarm de melk tot tegen de kook aan. Schep er de ricotta bij en roer goed glad. Kruid met tijm en peper uit de molen. Voeg er de fijngesneden aspergestengels aan toe.
3. Kook de fusilli beetgaar in gezouten water. Giet af en vermeng ze meteen met de kaassaus. Schep de pasta in een ovenschaal, bestrooi met sesamzaadjes en besprenkel met olijfolie. Zet 15 minuten in de oven op 190°C.
4. Bak de aspergepunten kort in de boter. Leg ze bij de fusilli. Serveer meteen.