Een warme dag, dan heb je ook niet zo veel behoefte om lang achter de hete pannen te staan.
Dus vandaar dit snelle, simpele en smaakvolle gerecht!
Recept
« Terug naar recepten
Fusilli met courgette, zalm en citroen
PT20M
Fusilli met courgette, zalm en citroen
Een heerlijk fusilli met courgette, zalm en citroen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Fusilli met courgette, zalm en citroen te bereiden
- Breng een grote pan met water aan de kook voor de pasta.
- Snijd de courgette in blokjes, en de bosui in ringetjes.
- Kook de pasta beetgaar in ongeveer 10 minuten (kijk op de verpakking).
- Verhit olijfolie in een koekenpan en roerbak hierin de courgette met bosui zacht.
- Zet het vuur laag. Breng op smaak met de citroenzest, peper, zout, dille, citroentijm en een snufje dragon. Voeg de zalmsnippers toe en de kookroom. Knijp vervolgens de halve citroen boven de saus uit. Laat op een laag pitje nog even garen/wat indikken tot de pasta klaar is.
- Giet de pasta af, meng de courgette/zalm-saus hierdoorheen. (Schep het om met een houten spatel ipv een ijzeren lepel, zodat je de pasta niet kapotmaakt.)
- Verdeel de pasta over 4 diepe borden en strooi de geraspte kaas erover.
- Lekker met ook tomatensalade erbij.
- Snijd de courgette in blokjes, en de bosui in ringetjes.
- Kook de pasta beetgaar in ongeveer 10 minuten (kijk op de verpakking).
- Verhit olijfolie in een koekenpan en roerbak hierin de courgette met bosui zacht.
- Zet het vuur laag. Breng op smaak met de citroenzest, peper, zout, dille, citroentijm en een snufje dragon. Voeg de zalmsnippers toe en de kookroom. Knijp vervolgens de halve citroen boven de saus uit. Laat op een laag pitje nog even garen/wat indikken tot de pasta klaar is.
- Giet de pasta af, meng de courgette/zalm-saus hierdoorheen. (Schep het om met een houten spatel ipv een ijzeren lepel, zodat je de pasta niet kapotmaakt.)
- Verdeel de pasta over 4 diepe borden en strooi de geraspte kaas erover.
- Lekker met ook tomatensalade erbij.