KookJij

Fusilli met courgette, zalm en citroen

Een heerlijk fusilli met courgette, zalm en citroen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 40 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Fusilli met courgette, zalm en citroen te bereiden

- Breng een grote pan met water aan de kook voor de pasta.
- Snijd de courgette in blokjes, en de bosui in ringetjes.
- Kook de pasta beetgaar in ongeveer 10 minuten (kijk op de verpakking).
- Verhit olijfolie in een koekenpan en roerbak hierin de courgette met bosui zacht.
- Zet het vuur laag. Breng op smaak met de citroenzest, peper, zout, dille, citroentijm en een snufje dragon. Voeg de zalmsnippers toe en de kookroom. Knijp vervolgens de halve citroen boven de saus uit. Laat op een laag pitje nog even garen/wat indikken tot de pasta klaar is.
- Giet de pasta af, meng de courgette/zalm-saus hierdoorheen. (Schep het om met een houten spatel ipv een ijzeren lepel, zodat je de pasta niet kapotmaakt.)
- Verdeel de pasta over 4 diepe borden en strooi de geraspte kaas erover.
- Lekker met ook tomatensalade erbij.

Mijn kookverhaal (L Broers)

Een warme dag, dan heb je ook niet zo veel behoefte om lang achter de hete pannen te staan.
Dus vandaar dit snelle, simpele en smaakvolle gerecht!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst