Recept
« Terug naar recepten
Gado-gado (indonesische zomersalade)
PT50M
Gado-gado (indonesische zomersalade)
Een heerlijk gado-gado (indonesische zomersalade) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gado-gado (indonesische zomersalade) te bereiden
Was de komkommer,snijd deze in schuine plakken en bestrooi ze met zout.Laat de komkommer 30 min.staan en dep ze droog.Kook de eieren hard,pel ze en snijd ze in vieren.Maak de worteltjes,bloemkool,broccoli,sperciebonen en de kool schoon en snijd ze in stukjes.Kook iedere groente in water met zout apart beetgaar.Spoel de groenten met koud water af en laat ze goed uitlekken.Laat de tofu uitlekken en snijd ze in plakken.Dep ze droog en snijd de plakken in blokjes.Bak de tofu in 3 min. in een koekepan in de zonnebloemolie goudbruin en knapperig.Bestrooi de blokjes met peper en zout en laat ze uitlekken op keukenpapier.Was de sla en de tomaten.Snij de tomaten in partjes.Verwarm de satesaus volgens de gebruiksaanwijzing.Verdeel de helft van de groenten en de tofu over een grote schaal en schep hierover de helft van de warme satesaus overheen.Leg hier de rest van de groenten en de tofu op en bedek dit weer met satesaus.Garneer het gerecht met de komkommer,tomaat,eieren en de sla.
Serveer er kommetjes rijst bij en kroepoek voor een exotisch tintje.
Serveer er kommetjes rijst bij en kroepoek voor een exotisch tintje.