KookJij

Gado gado met gebakken tofu

Heerlijk die tofu! Hij is lekker pittig en geeft de gado gado heel veel smaak. Dit gerecht is snel klaar, voor mij een reden om het vaker te maken. Erbij heb ik pandanrijst geserveerd, dat vind ik de lekkerste rijst bij Indonesische gerechten.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie: 650 kCal energie
27 Gram eiwit
41 Gram vet
37 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: allerhanden albert hein
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gado gado met gebakken tofu te bereiden

  1. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen.
  2. Snijd de spitskool in repen van 2 cm breed.
  3. Kook de bonen in 8 minuten beetgaar in water met zout.
  4. Voeg na 3 minuten de worteltjes toe en na 5 minuten de spitskool.
  5. Giet af.
  6. Kook ondertussen de eieren in 8 minuten hard.
  7. Pel en halveer ze.
  8. Verhit de sesamolie en zonnebloemolie in een wok en bak hierin de tofureepjes in 3 minuten op hoog vuur krokant.
  9. Verwarm  ondertussen de satesaus volgens aanwijzingenbop de verpakking.
  10. Voeg de groente toe aan de tofu, schep om en neem de wok van het voor.
  11. Schep de gado gado op een schaal, verdeel de eieren eroveren bestrooi met de seroendeng.
  12. Serveer met satesaus en kroepoek.

Mijn kookverhaal (marcel knol)

Je kunt de spitskool ook vervangen door een schaal met bimi.
Zelf de satésaus maken in nog lekkerder.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst