Recept
« Terug naar recepten
Gado Gado Variëteit
PT75M
Gado Gado Variëteit
Dit is éé van de bekendste groentegerechten uit Indonesie.Het is onder verschillende namen bekend:
*Lawar (Bali)
*Gado-Gado (Betawi)
*Lotek (Soendanees)
*Karedok (West Java)
*Kuluban (Jepara in Centraal Java)
*Urap urap (Java)
*Pecel (Singapore)
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gado Gado Variëteit te bereiden
1).Maak de kacang saus (= pinda saus): fruit de gesnipperde sjalot met de knoflook en doe daar achtereenvolgens bij de ketjap, de sambal, de pindakaas, het limoensap, de kokosmelk. Dit moet even door sudderen. Zet warm weg
2).We koken de boontjes, na 10 minuten koken kan de kool er bij en 3 minuten daarna de taugé (alles in een grote pan een beetje gescheiden houden). Daarna alles in een grote zeef afgieten en begieten met koud water. Laat uitdruppelen en afkoelen.
4).Kook de eieren hard, pel ze en verdeel in vi.eren
5).Schik de groentes op een grote schaal (de kool, de boontjes, de taugé,de ketimun. Giet de saus over de groentes en leg er dan bij de eieren en de kroepoek. Bestrooi met de gefrituurde uitjes en seroendeng.
2).We koken de boontjes, na 10 minuten koken kan de kool er bij en 3 minuten daarna de taugé (alles in een grote pan een beetje gescheiden houden). Daarna alles in een grote zeef afgieten en begieten met koud water. Laat uitdruppelen en afkoelen.
4).Kook de eieren hard, pel ze en verdeel in vi.eren
5).Schik de groentes op een grote schaal (de kool, de boontjes, de taugé,de ketimun. Giet de saus over de groentes en leg er dan bij de eieren en de kroepoek. Bestrooi met de gefrituurde uitjes en seroendeng.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Je kunt dit los eten of als bijgerecht bij een of andere rijsttafel of nasi-goreng.