IP: Je kunt er ook nog iets van kaas overheen doen, dit kun je zien op de foto zoals we het in het restaurant in Spanje hebben gegeten.
Recept
« Terug naar recepten
Gamba's pil pil (al ajillo) con tomate
PT30M
Gamba's pil pil (al ajillo) con tomate
Gamba's pil pil en Gamba's al ajillo, zijn 2 verschillende benamingen voor
een en hetzelfde gerecht (ajillo is knoflook en pil pil is sissen). Ik heb ze
beiden besteld tijdens mijn vakantie en kwam dus tot deze conclusie.
Eigenlijk nooit over nagedacht van te voren. Het enige verschil dat ik kon
constateren zat hem in de gamba's, de ene keer met en de andere keer
zonder jasje. Een keertje kreeg ik ze zelfs met kleine tomaatjes
erdoorheen. Omdat ik dat toch wel erg lekker vond en bovendien weer
eens wat anders heb ik deze versie nu thuis ook gemaakt.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Hoofdgerechten - Tapas
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gamba's pil pil (al ajillo) con tomate te bereiden
- Verhit de olie in een wok of hapjespan en voeg de gamba's en fijngehakte rode peper toe. De gamba's worden dan meteen roze. Draai ze om en voeg de gehakte knoflook en het paprikapoeder toe.
- Schep alles doorelkaar totdat de gamba's allemaal roze zijn en voeg dan de tomaatjes toe.
- Laat deze nog even meewarmen en doe alles dan over in een aardewerken schaaltje en zet het geheel ongeveer 10 minuutjes in een voorverwarmde oven op 140 graden totdat ze gaan sissen.
- Haal het schaaltje uit de oven en garneer het met fijngeknipte bieslook en enkele partjes citroen (was ik op de foto vergeten).