DIEN OP:
Leg plak vulling op het bord, daarop de stukken gans en daarnaast de rode kool en de aardappelen uit de oven (met evt. gegrilde groenten er bij).
Wie porcinisaus wil pakt die en wie vruchten wil: neme ze..
Recept
« Terug naar recepten
Gans gegrild met appel-pruimen-broodvulling
PT135M
Gans gegrild met appel-pruimen-broodvulling
Een heerlijk gans gegrild met appel-pruimen-broodvulling recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
135 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Jan A. van der Hoeden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gans gegrild met appel-pruimen-broodvulling te bereiden
1).Maak eerst de vulling door alle ingrediënten goed door elkaar te werken tot een soort "deeg" en vul daarmee een ovenvaste schaal. Dek die schaal af met alu-folie.
2).Haal de poten van de gans af en zet ze met wat knoflook + veel peper en weinig zout in een ovenschaaltje onder het ganzenvet, dek af met alu-folie.
3).Vul de buikholte van het ganzenkarkas (zonder poten dus) met de appel, citroen en pruimedanten
5).Leg de gans op z'n borsten in een ovenblik met opstaande randen en smeer hem lichtjes in met een neutrale plantaardige olie. Schuif de gans nu in de hete oven met de ovenschaal met poten.
6).We beginnen dit bakproces met 15 minuten op 220°C. Na 15 minuten wordt de temperatuur van de oven teruggezet op 160°C en nu gaat ook de ovenschaal met vulling in de oven.
7).Na 1 uur op 160°C gaat de gans uit de oven. Hij wordt apart gezet en afgedekt met alu-folie en een half uur met rust gelaten.
8).Het vet in het ovenblik waarin de gans heeft gelegen wordt gedeglaceerd met de gedroogde porcini en het weekwater en op smaak gebracht met peper en zout.
8).Na het halve uur rust van de gans gaan de poten uit de oven en de schotel met de vulling (die mocht er overigens ook wat eerder uit).
9).De gans kan gesneden worden en de poten in stukken verdeeld, de vulling in plakken gesneden.
2).Haal de poten van de gans af en zet ze met wat knoflook + veel peper en weinig zout in een ovenschaaltje onder het ganzenvet, dek af met alu-folie.
3).Vul de buikholte van het ganzenkarkas (zonder poten dus) met de appel, citroen en pruimedanten
5).Leg de gans op z'n borsten in een ovenblik met opstaande randen en smeer hem lichtjes in met een neutrale plantaardige olie. Schuif de gans nu in de hete oven met de ovenschaal met poten.
6).We beginnen dit bakproces met 15 minuten op 220°C. Na 15 minuten wordt de temperatuur van de oven teruggezet op 160°C en nu gaat ook de ovenschaal met vulling in de oven.
7).Na 1 uur op 160°C gaat de gans uit de oven. Hij wordt apart gezet en afgedekt met alu-folie en een half uur met rust gelaten.
8).Het vet in het ovenblik waarin de gans heeft gelegen wordt gedeglaceerd met de gedroogde porcini en het weekwater en op smaak gebracht met peper en zout.
8).Na het halve uur rust van de gans gaan de poten uit de oven en de schotel met de vulling (die mocht er overigens ook wat eerder uit).
9).De gans kan gesneden worden en de poten in stukken verdeeld, de vulling in plakken gesneden.