KookJij

Ganzenborst met Porcinisaus

Een heerlijk ganzenborst met porcinisaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
  2. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse vrienden
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ganzenborst met Porcinisaus te bereiden

1).De vetlaag op de ganzenborstfilet kruislings insnijden tot op het vlees.
2).De anti-aanbakpan heet laten worden op een middelmatig vuurtje en dan de ganzenborst in de pan doen op de vette kant en in 10 minuten op hoog vuur het vet er uit bakken.
3).Vuur weer lager zetten en de ganzenborst draaien op de vleeskant en in een minuutje of 4 bruinen.
4).Vlees in de oven zetten bedekt met een velletje alu-folie en in ongeveer 10 minuten nagaren.
5).In een pannetje de wijn en de bouillon met de porcini opzetten en in 10 minuten op een laag vuurtje laten wellen. Hierna de vloeistof aan de kook brengen, de room toevoegen en voor meer dan de helft inkoken.
6).Vlees in dunne plakken snijden
7).De spiegels van de bordjes bedekken met wat porcini-roomsaus en hierop de plakken ganzenborst leggen. Paar korreltjes zeezout er op strooien en flink wat vers gemalen zwarte peper.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

OPDIENEN: Zo simpel mogelijk houden

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

henryk

henryk zegt:
Goed recept, tradioneel. Ga het zo proberen! :p
Van mij mag u anti-aanbak schrappen : dubieuze gezondheidsrisico's.
elly

elly zegt:
Ik ga het zometeen proberen. Als extraatje voeg ik nog seizoens melange paddenstoelenmix er aan toe.
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Hallo Carlos,Bedankt!.Stom he.Ik heb het verbeterd.
JanA.
carlos

carlos zegt:
Ganzen of eendenborst??:D