Recept
« Terug naar recepten
Ganzenborst met Porcinisaus
PT60M
Ganzenborst met Porcinisaus
Een heerlijk ganzenborst met porcinisaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse vrienden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ganzenborst met Porcinisaus te bereiden
1).De vetlaag op de ganzenborstfilet kruislings insnijden tot op het vlees.
2).De anti-aanbakpan heet laten worden op een middelmatig vuurtje en dan de ganzenborst in de pan doen op de vette kant en in 10 minuten op hoog vuur het vet er uit bakken.
3).Vuur weer lager zetten en de ganzenborst draaien op de vleeskant en in een minuutje of 4 bruinen.
4).Vlees in de oven zetten bedekt met een velletje alu-folie en in ongeveer 10 minuten nagaren.
5).In een pannetje de wijn en de bouillon met de porcini opzetten en in 10 minuten op een laag vuurtje laten wellen. Hierna de vloeistof aan de kook brengen, de room toevoegen en voor meer dan de helft inkoken.
6).Vlees in dunne plakken snijden
7).De spiegels van de bordjes bedekken met wat porcini-roomsaus en hierop de plakken ganzenborst leggen. Paar korreltjes zeezout er op strooien en flink wat vers gemalen zwarte peper.
2).De anti-aanbakpan heet laten worden op een middelmatig vuurtje en dan de ganzenborst in de pan doen op de vette kant en in 10 minuten op hoog vuur het vet er uit bakken.
3).Vuur weer lager zetten en de ganzenborst draaien op de vleeskant en in een minuutje of 4 bruinen.
4).Vlees in de oven zetten bedekt met een velletje alu-folie en in ongeveer 10 minuten nagaren.
5).In een pannetje de wijn en de bouillon met de porcini opzetten en in 10 minuten op een laag vuurtje laten wellen. Hierna de vloeistof aan de kook brengen, de room toevoegen en voor meer dan de helft inkoken.
6).Vlees in dunne plakken snijden
7).De spiegels van de bordjes bedekken met wat porcini-roomsaus en hierop de plakken ganzenborst leggen. Paar korreltjes zeezout er op strooien en flink wat vers gemalen zwarte peper.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
OPDIENEN: Zo simpel mogelijk houden
henryk zegt:
Van mij mag u anti-aanbak schrappen : dubieuze gezondheidsrisico's.