Recept
« Terug naar recepten
Gargamels kaas toverpot
PT30M
Gargamels kaas toverpot
Een heerlijk gargamels kaas toverpot recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gargamels kaas toverpot te bereiden
1. Brood in plakjes snijden. Druiven in kleine trosjes verdelen. Tomaten schoonmaken en komkommer in reepjes snijden.
2. Boter in pan met dikke bodem smelten. Al roerend bloem erdoor scheppen en 1 min. bakken.
3. Beetje bij beetje 200 ml melk al roerend toevoegen. Blijven roeren tot saus dik en glad is. Geraspte kaas en rest van melk al roerend met houten lepel toevoegen tot alle kaas gesmolten is. Citroensap en zout en peper naar smaak erdoor roeren.
4. Kaasfondue in zwarte pot op tafel zetten. Schaaltjes met brood, groenten en fruit eromheen zetten.
5. Aan tafel brood, fruit en groenten in kaasfondue dopen.
2. Boter in pan met dikke bodem smelten. Al roerend bloem erdoor scheppen en 1 min. bakken.
3. Beetje bij beetje 200 ml melk al roerend toevoegen. Blijven roeren tot saus dik en glad is. Geraspte kaas en rest van melk al roerend met houten lepel toevoegen tot alle kaas gesmolten is. Citroensap en zout en peper naar smaak erdoor roeren.
4. Kaasfondue in zwarte pot op tafel zetten. Schaaltjes met brood, groenten en fruit eromheen zetten.
5. Aan tafel brood, fruit en groenten in kaasfondue dopen.
lucas zegt: