Dien op met een beetje witte rijst.
Drink hierbij een koud pilsje of een witte wijn,die niet al te droog moet zijn.Of anders gewoon jasmijnthee.
Recept
« Terug naar recepten
Garnalen Curry uit Goa
PT45M
Garnalen Curry uit Goa
Als je de lijst met ingredienten ziet denk je al gauw dat het een moeilijk recept is.Dat valt wel mee.
Goa is een kleine deelstaat gelegen aan de west kust van India.In vroegere tijden was Goa Porugees bezit,maar sinds 1961 valt het onder de Indiase souvereiniteit.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie uit Hong Kong
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garnalen Curry uit Goa te bereiden
1).Begin met de droge lomboks,ketoembar,djinten,kruidnageltjes en kunyit in een droog pannetje te verhitten met de droge geraspte klapper (kokos) totdat de geuren er van af springen.Laat dan afkoelen.
2).In een ander pannetje de olie verhitten met de uien,knoflook en sambal en even lekker gorengen tot de uien zacht en glazig zijn.
3).Doe nu de inhoud van beide pannetjes in een keukenblender en draai daarvan een homogeen mengsel,waardoor dan ook nog eens 125 cc tot 150 cc kippenbouillon wordt verwerkt.
4).Dit geheel wordt op smaak gebracht met appelazijn,zout en peper en op hitte gebracht met 5 cc Tabasco
5).Doe de garnalen in de hete saus met de tomatenblokjes en verwarm tot de garnalen roze zijn gekleurd.
2).In een ander pannetje de olie verhitten met de uien,knoflook en sambal en even lekker gorengen tot de uien zacht en glazig zijn.
3).Doe nu de inhoud van beide pannetjes in een keukenblender en draai daarvan een homogeen mengsel,waardoor dan ook nog eens 125 cc tot 150 cc kippenbouillon wordt verwerkt.
4).Dit geheel wordt op smaak gebracht met appelazijn,zout en peper en op hitte gebracht met 5 cc Tabasco
5).Doe de garnalen in de hete saus met de tomatenblokjes en verwarm tot de garnalen roze zijn gekleurd.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
Geen 17 cc, maar 170 cc klappermelk natuurlijk. Groentegerechtje?
Iets met boontjes, en /of tomaten, bloemkool, enz.
deuxchapeaux zegt:
Jan A.
Blob zegt: