Recept
« Terug naar recepten
Garnalen gebakken in een jasje
PT40M
Garnalen gebakken in een jasje
Een heerlijk garnalen gebakken in een jasje recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garnalen gebakken in een jasje te bereiden
Garnalen ontdoen van het darmkanaal. Ui in ringen snijden en de steeltjes van de champignons afsnijden net onder het hoedje.
Vermeng bloem goed met een zakje backin. Pas net voor het bakken met ijskoud water tot een beslag mengen. Als het beslag op yoghurtdikte is dan is het goed. Als laatste het eiwit of de eiwit-vervanging erdoor kloppen met een garde.
Het schaaltje met bloembeslag tijdens het bakken zo koud mogelijk houden. (Ik gebruik een plastic bakje wat ik op een ingevroren koelelement zet.)
In een (niet te grote) pan een laag olie verhitten. Is de olie op frituur-temperatuur (170-180°C) dan de garnalen, uiringen en champignons per stuk door het deeg halen en in de olie ongeveer 2-3 minuten laten frituren. Op een keukenpapier laten uitlekken.
Serveren met een chilisaus.
Vermeng bloem goed met een zakje backin. Pas net voor het bakken met ijskoud water tot een beslag mengen. Als het beslag op yoghurtdikte is dan is het goed. Als laatste het eiwit of de eiwit-vervanging erdoor kloppen met een garde.
Het schaaltje met bloembeslag tijdens het bakken zo koud mogelijk houden. (Ik gebruik een plastic bakje wat ik op een ingevroren koelelement zet.)
In een (niet te grote) pan een laag olie verhitten. Is de olie op frituur-temperatuur (170-180°C) dan de garnalen, uiringen en champignons per stuk door het deeg halen en in de olie ongeveer 2-3 minuten laten frituren. Op een keukenpapier laten uitlekken.
Serveren met een chilisaus.
joop van rij zegt: