Recept
« Terug naar recepten
Garnalen - Gevlinderd- uit de Wok
PT30M
Garnalen - Gevlinderd- uit de Wok
Een heerlijk garnalen - gevlinderd- uit de wok recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Vietnam
Keuken:
Oosterse
Bron:
Famile die in Hong Kong heeft gewerkt en gewoond.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garnalen - Gevlinderd- uit de Wok te bereiden
*Verhit 2 eetlepels olie tot die gaat dampen. Bestrooi de garnalen lichtjes met zout en gooi ze in de hete olie en laat ze 3 minuten bakken = bijna gaar. Neem de garnalen uit de wok en laat ze uitlekken op keukenpapier
*Doe nu de rest van de olie er bij in de wok ,laat weer dampen en voeg toe, gember, knoflook, 2 van de 4 lenteuitjes en de lomboks.
Na 3 minuten afblussen met oestersaus, rijstwijn, sojasaus, limoensap en suiker.
*Verhit snel en voeg de garnalen weer toe.
*Bak het geheel gaar, verdeel over de borden en garneer met korianderblaadjes en lenteuitjes
*Doe nu de rest van de olie er bij in de wok ,laat weer dampen en voeg toe, gember, knoflook, 2 van de 4 lenteuitjes en de lomboks.
Na 3 minuten afblussen met oestersaus, rijstwijn, sojasaus, limoensap en suiker.
*Verhit snel en voeg de garnalen weer toe.
*Bak het geheel gaar, verdeel over de borden en garneer met korianderblaadjes en lenteuitjes
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
NOOT: Serveer met geroerbakte paksoi, gember en oestersaus met evt. wat basmatirijst of noedels.