KookJij

Garnalen in knoflookolie

Een heerlijk garnalen in knoflookolie recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Garnalen in knoflookolie te bereiden

De hele bol knoflook pellen en pureren met de ½ liter olie. De garnalen die afgespoeld zijn en met jasje nog aan er bij doen en minimaal een ½ dag laten marineren.
De sausingrediënten bij elkaar doen in een kommetje.
Serveren: mooi bord met sla, in het midden een klein glas op voet, de garnalen er om heen draperen zonder marinade (pond p.p) In het glas de saus doen met aan het randje een stukje limoen.

Mijn kookverhaal (Ingrid S)

zeer eenvoudig recept , maar heerlijk met een stel goede vrienden of met zijn 2en, je bent zo een paar uur onderweg om te eten door dat je toch de garnaal moet pellen en dopen in de saus, kaarsje en lekker wijntje. Geloof me, uit de ervaring, je komt op dit recept terug, zo lekker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ingrid

ingrid zegt:
ff luguber;koppetje eraf,zachtjes ruggetje naar achter buigen tot een knak gehoor,dan in staart knijpen net voor de vin en trekken. Of niet zo netjes, je handen gebruiken en pellen en genieten;)
Dayenne

Dayenne zegt:
Mijn probleem is het pellen van de garnaal, gaat vaak mis. Wie heeft tips?