Recept
« Terug naar recepten
Garnalen Kippensoep uit Thailand
PT25M
Garnalen Kippensoep uit Thailand
Een makkelijk soepje om te maken en een pittige om te eten
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garnalen Kippensoep uit Thailand te bereiden
- Doe de kippenbouillon en het water in een ruime pan en breng aan de kook met de sereh,de Nam Prik Pao,de purut en de galangal.
- Voeg dan toe de stukjes kip,de champignons en de lombok.
- Zodra de vloeistof weer kookt,de Nam Pla toevoegen,de garnalen,de kokosmelk en het limoensap.
- Zodra de kook er weer weer overkomt en de garnalen rose kleuren is de soep klaar om te uit te serveren (Verwijder wel eerst de sereh stengels en de blaadjes purut).Eventueel nog de smaak bijwerken met vissaus-Nam Prik Pao-limoensap.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Thee en bier gaan hierbij heel goed.Wanneer er wijjn bij geschonken gaat worden het beste een witte wijn die op hout is opgevoed.