Hoe donkerder de schil van een bakbanaan is, hoe lekkerder die is, vooral om te bakken. De banaan moet wel nog stevig aanvoelen. De schil kan zelfs helemaal zwart zijn.
In plaats van bakbananen kun je ook verse ananas of mango nemen.
Recept
« Terug naar recepten
Garnalen met bakbanaan en kerrie
PT40M
Garnalen met bakbanaan en kerrie
Een heerlijk garnalen met bakbanaan en kerrie recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 a 5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Curaçao
Keuken:
Caraibische
Bron:
Exotische maaltijden: Vis en Zeevruchten 1998
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garnalen met bakbanaan en kerrie te bereiden
De uiteinden van de bananen afsnijden. De schil eraf halen door van boven naar beneden 1 of 2 keer een snee in de schil te maken. Dan met een mes (beter nog met de nagels van je 2 duimen) in de snee te gaan en dan zo de schil eraf halen door de schil aan de ene kant naar links en de andere kant naar rechts te trekken. Als je de banaan overdwars eerst in tweeën snijdt, gaat dit makkelijker.
Snijd de bananen in plakjes van ongeveer 1 cm.
Verwarm de boter in een pan en fruit hierin zachtjes de uisnippers tot ze zacht zijn. Voeg dan bananen + laurierblaadjes + de kerriepoeder toe en laat alles al roerend ± 1 minuut zachtjes bakken.
Dan de hete bouillon erbij gieten en het geheel nog zachtjes ongeveer 10 minuten laten sudderen. Af en toe wel roeren.
Dan gaat de melk erbij en laat alles weer 10 minuten zachtjes koken.
Verwarm al laatste de garnalen 1 minuut mee en voeg naar smaak zout + peper + citroensap toe.
De laurierblaadjes verwijderen vóór je het gerecht opdient.
Snijd de bananen in plakjes van ongeveer 1 cm.
Verwarm de boter in een pan en fruit hierin zachtjes de uisnippers tot ze zacht zijn. Voeg dan bananen + laurierblaadjes + de kerriepoeder toe en laat alles al roerend ± 1 minuut zachtjes bakken.
Dan de hete bouillon erbij gieten en het geheel nog zachtjes ongeveer 10 minuten laten sudderen. Af en toe wel roeren.
Dan gaat de melk erbij en laat alles weer 10 minuten zachtjes koken.
Verwarm al laatste de garnalen 1 minuut mee en voeg naar smaak zout + peper + citroensap toe.
De laurierblaadjes verwijderen vóór je het gerecht opdient.