Recept
« Terug naar recepten
Garnalen met een Avocado-Sinaasappelsalade
PT40M
Garnalen met een Avocado-Sinaasappelsalade
Jaren geleden verbleven mijn vrouw en ik gedurende enige tijd in een klein plaatsje in het zuidelijk deel van de Maremma. Het plaatsje heet Sovana. Een plaatsje met 1 grote kerk, een aantal bars, 2 eethuizen en enkele winkeltjes. Niet toeristisch en de moderne tijd had daar nog geen bres geslagen in het ouderwets doen. De kerk : In een korte spanne tijds werd daar de mis gelezen, een paar stelletjes getrouwd en een oude vrouw begraven. Het zal 1990 geweest zijn. Daar kregen we de volgende salade bij de lunch.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Ontbijt & Lunch
- > Hapjes - Warm
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garnalen met een Avocado-Sinaasappelsalade te bereiden
- De sinaasappels zodanig schillen dat al het wit meteen is verwijderd. Boven een kommetje (om het sap op te vangen) de partjes tussen de vliezen wegsnijden en de partjes halveren. Vervolgens de sinaasappel vellen uitknijpen boven de kom voor het laatste restje sap.
- Maak van het sap,1 eetlepel oljif-olie, 5 cc Chili sauce, peper en zout een marinade en laat daarin de garnalen even staan. Roer regelmatig om.
- In een andere kom de rest van de olijf-olie, het limoensap, de gehalveerde sinaasappelpartjes, 5 cc Chili sauce, uien, knoflook, oregano, gehalveerde tomaatjes en de in brunoise gesneden avocado mengen en op smaak brengen met peper en zout.
- Vervolgens de gemarineerde garnalen op de BBQ of in de grillpan 2 minuten op de ene zijde en vervolgens 2 minuten op de andere zijde laten garen.Direct opdienen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Elke witte wijn past daarbij. Al gaat mijn voorkeur uit naar een simpele wijn met een klein zoetje.