Eigenlijk is dit geen Chinees - Chinees gerecht, maar een Amerikaans - Chinees gerecht. Het is een populair gerecht in de Chinatowns van de grote Amerikaanse steden.
Het wordt in plaats van met garnalen ook wel met tahoe geserveerd.
**************************************
Geef er rijst bij en een salade.
**************************************
We drinken hierbij een Pinot Gris.
Recept
« Terug naar recepten
Garnalen met Zwarte Bonen Saus
PT105M
Garnalen met Zwarte Bonen Saus
Een heerlijk garnalen met zwarte bonen saus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
105 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Amerikaanse Collega
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garnalen met Zwarte Bonen Saus te bereiden
1).Prepareer de garnalen (maak ze schoon) en doe ze in een kom met het limoensap. Roer regelmatig door en zet ze apart.
2).Maak een mixture van de gesnipperde knoflook, de geraspte gemberwortel, de zwarte bonen saus en de helft van de ketjap en zet dat apart in een schoteltje.
3).Maak met de andere helft van de ketjap, de mirin (of sherry), de suiker en de kippenbouillon ook een mixture en zet dat ook apart.
4).Los de maizena op een een lepels kippenbouillon tot een papje en zet dat ook apart.
5).Doe de los geklopte eieren in een schoteltje en zet apart.
6).Zet de gesneden lenteui op een schaaltje apart.
7).Zet een wok op het vuur en stook die heet. Doe er dan de olien in en stook die heet. Doe in de hete olie in de wok het zwarte bonen mengsel en wok dat eventjes lekker bruin en voeg dan toe het fijn gehakte vlees. Roer los totdat de rose kleur van het vlees is verdwenen.
8).Voeg dan de garnalen toe, roer even goed door en voeg dan toe het kippenbouillon-mengsel.
9).Zodra het kookt het vuur lager zetten, afdekken met een deksel en 2 minuutjes laten doorkoken, zodat de garnalen goed gaar zijn.
10).Voeg dan toe het maizena papje, beetje bij beetje en stop wanneer het gerecht dikkig wordt.
11).Nu het losgeklopte ei in een dun straaltje al roerend toevoegen.
12).Haal van het vuur af en zet het deksel er nog even op.
2).Maak een mixture van de gesnipperde knoflook, de geraspte gemberwortel, de zwarte bonen saus en de helft van de ketjap en zet dat apart in een schoteltje.
3).Maak met de andere helft van de ketjap, de mirin (of sherry), de suiker en de kippenbouillon ook een mixture en zet dat ook apart.
4).Los de maizena op een een lepels kippenbouillon tot een papje en zet dat ook apart.
5).Doe de los geklopte eieren in een schoteltje en zet apart.
6).Zet de gesneden lenteui op een schaaltje apart.
7).Zet een wok op het vuur en stook die heet. Doe er dan de olien in en stook die heet. Doe in de hete olie in de wok het zwarte bonen mengsel en wok dat eventjes lekker bruin en voeg dan toe het fijn gehakte vlees. Roer los totdat de rose kleur van het vlees is verdwenen.
8).Voeg dan de garnalen toe, roer even goed door en voeg dan toe het kippenbouillon-mengsel.
9).Zodra het kookt het vuur lager zetten, afdekken met een deksel en 2 minuutjes laten doorkoken, zodat de garnalen goed gaar zijn.
10).Voeg dan toe het maizena papje, beetje bij beetje en stop wanneer het gerecht dikkig wordt.
11).Nu het losgeklopte ei in een dun straaltje al roerend toevoegen.
12).Haal van het vuur af en zet het deksel er nog even op.