KookJij

Garnalenbeignets met zoetzure saus uit Vietnam

Een heerlijk garnalenbeignets met zoetzure saus uit vietnam recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 100 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Vietnam
Keuken: Oosterse
Bron: Naar een recept van Chinn door Marjolein Vos besproken in NRC
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Garnalenbeignets met zoetzure saus uit Vietnam te bereiden

ZOETZURE SAUS:
1).Bak in een bakpan in de hete olie de uien, paprika en ananas tot de alles heel zacht is geworden. Bak er optioneel nog wat knoflook door en evt.een mespunt kaneel en nootmuskaat.
2).Voeg in een sauspan bij elkaar de de ketchup, tomatenconcentraat, het ananassap, de azijn en de suiker en verwarm dat op een laag vuurtje. Regelmatig roeren
3).Maak van de maïzena (of aardappelzetmeel) een papje met een eetlepel water en roer dat door de saus totdat hij mooi is gebonden.
4).Roer er dan het ananasmengsel door en houd warm.
***
INGELEGDE GROENTEN:
5).Marineer de groenten in de azijn, Nam Pla en suiker en roer regelmatig om en zorg er voor dat de suiker volledig oplost.
***
GARNALENBEIGNETS:
6).Laat de garnalen een 1/2 uur marineren in de Nampla, peper en knoflook.
7).Haal dan de 8 mooiste er uit en leg apart en hak de andere garnalen zeer fijn
8).Zeef de bloem en het bakpoeder uit in een grote kom, voeg toe de suiker, kunyit en maak met behulp van 250 cc water een beslag zonder klontjes.
9).Werk door dit beslag de gehakte garnalen, aardappellucifers en uitjes.
10).Verhit in een wok/wadjang/koekenpan een laagje olie tot bijna rokens toe en doe hierin met een pollepeltje 1/8 van het beslag en druk daarin een van de apart gelegde garnalen. Bak deze beignet aan alle zijden bruin en laat uitlekken op een bergje keukenpapier.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP: Verdeel de beignets over 4 bordjes, schep er wat gemarineerde groenten bij en serveer met wat zoetzure saus.
Optioneel:Sambal

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Hallo Beertje 36,
Nam Pla is vissaus.In Thailand wordt het als zout gebruikt.Kunnen wij dus ook doen.Vissaus geeft echter een iets vollere smaak (umami=5de smaak) en is makkelijker te doseren dan zout.Elke toko heeft het.In Vietnam heet het Nuoc mam.In Indonesie is trassi een beetje te vergelijken er mee.
Jan A.
beertje36

beertje36 zegt:
Lijkt me heel erg lekker. Ben dol op garnalen. Maar wat is Nam Pla? Kan je dat vervangen door iets of kan je het in een toko kopen?