Recept
« Terug naar recepten
Garnalencocktail
PT20M
Garnalencocktail
Een heerlijk garnalencocktail recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garnalencocktail te bereiden
Kook de eieren in 10 minuten hard, koel ze af in ijskoud water, pel en concasseer de tomaten, hak de peterselie zeer fijn en droog in een handdoek, was en droog de salade. Pel de afgekoelde eieren en splits het wit van het geel en hak fijn.
Meng de mayonaise met een beetje ketchup tot een lichtroze saus, voeg wat whiskey, worcestersaus en tabasco naar smaak toe. Voeg eventueel nog wat room toe.
Ga even met je mes door de salade. Schik nu in een kommetje: de salade, garnalen en daar boven op de geconcasseerde tomaat, het wit en het geel van ei en de peterselie, steek er nog een partje citroen bij.
Meng de mayonaise met een beetje ketchup tot een lichtroze saus, voeg wat whiskey, worcestersaus en tabasco naar smaak toe. Voeg eventueel nog wat room toe.
Ga even met je mes door de salade. Schik nu in een kommetje: de salade, garnalen en daar boven op de geconcasseerde tomaat, het wit en het geel van ei en de peterselie, steek er nog een partje citroen bij.