*Kiemen-Erwtasperges. Een lange naam voor een net zo lange kiem. Oorspronkelijk bedacht door een Deense kweker. De basis is een gewone groene erwt die een in een aantal dagen uitgroeit tot een mooie kiem die er uitziet en smaakt als een mini-asperge.
Recept
« Terug naar recepten
Soep voor de feestdagen
PT30M
Soep voor de feestdagen
Een heerlijk soep voor de feestdagen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep voor de feestdagen te bereiden
Knolselder schillen en in blokjes snijden.
Prei in zeer fijne ringen snijden.
Sjalotjes fijn snijden.
Stoof deze groenten aan in boter, goed kruiden, vervolgens de bouillon toevoegen. Laat op een zacht vuur sudderen.
Mix de soep voldoende, zeef deze en warm opnieuw op.
Tomaten ontpitten en in concassé snijden (kleine blokjes).
Voor de afwerking maak een boeketje van dille, peterselie en erwtasperge, draai voorzichtig de bieslook er rond.
Voor het serveren garnalen in de kom of bord en de tomaat concassé en fijn gesnipperde dille, soep erop en werk feestelijk af.
Prei in zeer fijne ringen snijden.
Sjalotjes fijn snijden.
Stoof deze groenten aan in boter, goed kruiden, vervolgens de bouillon toevoegen. Laat op een zacht vuur sudderen.
Mix de soep voldoende, zeef deze en warm opnieuw op.
Tomaten ontpitten en in concassé snijden (kleine blokjes).
Voor de afwerking maak een boeketje van dille, peterselie en erwtasperge, draai voorzichtig de bieslook er rond.
Voor het serveren garnalen in de kom of bord en de tomaat concassé en fijn gesnipperde dille, soep erop en werk feestelijk af.