Recept
« Terug naar recepten
Garnalenkroketten
PT120M
Garnalenkroketten
Een heerlijk garnalenkroketten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
mia Elsjan
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
16 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Bleu - Band
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garnalenkroketten te bereiden
Pel de garnalen .Was de schalen en doe
ze in een pan samen met 1/4 liter koud water,
2 dl droge witte wijn,1 worteltje in stukjes
1 kleine ui in stukjes,3 takjes peterselie
een snufje tijm ,zout en peper.
Breng dit tot tegen de kook aan en laat het op een laag vuur ca. 20 min trekken.
Zeef de bouillon en laat dit 5 min inkoken.
Hak de garnalen in stukjes.
Smelt in een pan 80 gr Bleu Band op een laag vuur.
Voeg al roerend 80 gr bloem toe en blif roeren tot
een glad mengsel ontstaat . Giet hier lanzaam ,
al roerend , een 1/4 liter van de bouillon samen met een 1/2 room . Laat dit onder af en toe roeren ca. 15
min. zachtjes koken .
Klop 1 eidooier los met iets van de saus en roer
deze van het vuur af door de rest van de saus.
Meng er 1 eetlepel fijngehakte peterselie
en de garnalen door .
Schep de garnalenragoüt op een natgemaakte
platte schaal en strijk het uit .
Laat dit in de koelkast minstens 2 uur opstijven.
Verdeel de garnalenragoüt in 16 gelijke stukken.
Vorm er stevige rolletjes van .
Klop in een diep bord 1 ei met 1 eetlepel koud water los.Wentel de rolletjes eerst door de bloem
dan door het losgeklopte ei en tenslotte door
75 gr paneermeel. Ze moeten rond bedekt zijn.
Bak de kroketten met ca. 3 tegelijk in frituurvet of olie
van 170*C in ca 3 a 4 min. goudbruin.
Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Frituur 4 takjes peterselie,leuk als decoratie
ze in een pan samen met 1/4 liter koud water,
2 dl droge witte wijn,1 worteltje in stukjes
1 kleine ui in stukjes,3 takjes peterselie
een snufje tijm ,zout en peper.
Breng dit tot tegen de kook aan en laat het op een laag vuur ca. 20 min trekken.
Zeef de bouillon en laat dit 5 min inkoken.
Hak de garnalen in stukjes.
Smelt in een pan 80 gr Bleu Band op een laag vuur.
Voeg al roerend 80 gr bloem toe en blif roeren tot
een glad mengsel ontstaat . Giet hier lanzaam ,
al roerend , een 1/4 liter van de bouillon samen met een 1/2 room . Laat dit onder af en toe roeren ca. 15
min. zachtjes koken .
Klop 1 eidooier los met iets van de saus en roer
deze van het vuur af door de rest van de saus.
Meng er 1 eetlepel fijngehakte peterselie
en de garnalen door .
Schep de garnalenragoüt op een natgemaakte
platte schaal en strijk het uit .
Laat dit in de koelkast minstens 2 uur opstijven.
Verdeel de garnalenragoüt in 16 gelijke stukken.
Vorm er stevige rolletjes van .
Klop in een diep bord 1 ei met 1 eetlepel koud water los.Wentel de rolletjes eerst door de bloem
dan door het losgeklopte ei en tenslotte door
75 gr paneermeel. Ze moeten rond bedekt zijn.
Bak de kroketten met ca. 3 tegelijk in frituurvet of olie
van 170*C in ca 3 a 4 min. goudbruin.
Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Frituur 4 takjes peterselie,leuk als decoratie
Mijn kookverhaal (mia Elsjan)
Je kan de kroketten invriezen.Deze kroketten zijn verrassend lekker .Het is een genot een voor-raadje in de vriezer te hebben,
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
mia7 zegt: