Recept
« Terug naar recepten
Garnalenstokjes op de plaat of BBQ
PT90M
Garnalenstokjes op de plaat of BBQ
Een heerlijk garnalenstokjes op de plaat of bbq recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Charlotte Hagting
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garnalenstokjes op de plaat of BBQ te bereiden
De gepelde garnalen samen met de chilisaus in een afsluitbare bak doen.
Plet de knoflook en snij in kleine stukjes. Voeg deze ook toe aan de garnalen massa.
Knip de bieslook fijn als je verse hebt en als je gedroogde hebt voeg er een eetlepel toe. Voeg dan de zonnebloemolie toe. Mag ook olijfolie.
Even goed roeren en dan het de bak afsluiten en minimaal 1 uur in de koelkast. De satéstokjes in een beker met water zetten zodat het water er in kan trekken.
Als het uit de koelkast komt prik dan de garnalen op een satéstokje.
Of op de BBQ of zet de grilplaat aan. Leg de garnalen ongeveer 2 min op de plaat en keer ze om. Even er bij blijven.
Maak van de overgebleven chillisaus in het bakje samen met een flinke schep Philadelphia een lekkere saus voor er bij.
Plet de knoflook en snij in kleine stukjes. Voeg deze ook toe aan de garnalen massa.
Knip de bieslook fijn als je verse hebt en als je gedroogde hebt voeg er een eetlepel toe. Voeg dan de zonnebloemolie toe. Mag ook olijfolie.
Even goed roeren en dan het de bak afsluiten en minimaal 1 uur in de koelkast. De satéstokjes in een beker met water zetten zodat het water er in kan trekken.
Als het uit de koelkast komt prik dan de garnalen op een satéstokje.
Of op de BBQ of zet de grilplaat aan. Leg de garnalen ongeveer 2 min op de plaat en keer ze om. Even er bij blijven.
Maak van de overgebleven chillisaus in het bakje samen met een flinke schep Philadelphia een lekkere saus voor er bij.
Mijn kookverhaal (Charlotte Hagting)
Lekker met stokbrood en een frisse salade. Snel klaar als je de avond van te voren de garnalen al hebt gepeld.
Yvonne zegt: