KookJij

Gazpacho de luxe

Een heerlijk gazpacho de luxe recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - Koude
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gazpacho de luxe te bereiden

1. De gazpacho maak je zo: pel en ontpit de tomaten en snij ze in kwarten. Zet de paprika 15 minuten in de oven op 220° C en laat hem buiten de oven verder garen onder huishoudfolie. Verwijder de schil, de zaadjes en de zaadlijsten en snij in stukken. Schil de komkommer, haal er de zaadjes uit en snij in grote stukken. Hak de ui en de knoflook fijn. Mix alle groenten en giet de soep door een fijne puntzeef. Mix er dan het brood, de mayonaise, de olijfolie en de wijnazijn door. Kruid met peper en zout en laat goed afkoelen. Voeg wat koud water toe als de gazpacho te dik is.
2. Schil de komkommer, verwijder de zaadjes en snij in blokjes. Snij de avocado in blokjes en besprenkel met wat citroensap. Ontpit de tomaat en snij in blokjes. Hak het lente-uitje fijn. Meng alles met bieslook en mayonaise. Breng op smaak met (zee)zout.
3. Leg de groenten in het midden van vier diepe borden met behulp van een ring of kommetje. Laat de krab goed uitlekken en verwijder alle kraakbeen. Leg ze op de groenten en kruid met peper en zout.
4. Werk af met een likje olijfolie, gehakte bieslook, komkommerslierten en sesamzaadjes. Schenk in elk bord twee pollepels gazpacho en dien meteen op.

Varieertip!
U kunt ook verse kingkrab gebruiken. Leg een poot in een ovenschaal en giet er flink wat olijfolie over. Laat 5 minuten garen in een oven op 180° C en laat afkoelen.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst