KookJij

Gazpacho uit Cordoba (Salmorejo) IV

Een heerlijk gazpacho uit cordoba (salmorejo) iv recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 240 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - Koude
  2. > Hapjes - Amuse
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: Collega uit Spanje
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gazpacho uit Cordoba (Salmorejo) IV te bereiden

1).Doe de tomaten in de keukenmachine met de knoflook en pureer ze tot er een homogene gladde massa is ontstaan.
2).Stort de gepureerde tomatenmassa in een zeef, zodat pitjes en velletjes achter blijven.
3).Doe de stukken brood, sherry-azijn en amandelsnippers in de keukenmachine met een beetje gezeefde tomatenbrij en draai hiervan een homogene gladde massa.
4).Doe de rest van de gezeefde tomatenbrij er bij en breng de massa op smaak met peper en zout.
5).Giet met een dun straaltje bij een draaiende blender de olie bij de massa en blijf blenden tot een crêmige massa is ontstaan.
6).Zet deze "tomatensoep" in de koelkast gedurende minstens 3 uren en maak de "bijgerechtjes" klaar.
***
7).Zet de geprakte eieren klaar in een kommetje.
***
8).Doe de kappetjes, de zongedroogde tomaatjes en de blaadjes basilicum in de blender en pulseer dit tot een massa waarin nog structuur zit en zet dit ook apart in een kommetje.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Dien de soep op in koude kommen; schep in iedere kom soep een lepel van het kappertjesmengsel en strooi daarover de geprakte eiermassa.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

RAF LENIE

RAF LENIE zegt:
Graag eens proberen.