KookJij

Gebakken ananas met cayennepeper

Een heerlijk gebakken ananas met cayennepeper recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: culinair net
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebakken ananas met cayennepeper te bereiden

Melk met verkruimelde speculaas aan de kook brengen. Roeren tot de speculaas is opgenomen. Suiker met eidooiers luchtig kloppen en een beetje kokende melk toevoegen.
Het dooiermengsel bij de rest van de kokende melk gieten. Opwarmen tot ongeveer 80 graden, zodat de dooiers de saus kunnen binden. Het ijsbeslag een half uur voor consumptie in ijsmachine tot ijs draaien.
Schil van ananas verwijderen. Snijd de vrucht in de lengte in vier delen en verwijder de harde kern. Snijd vervolgens elk kwart in de lengte in plakken. Meng cayennepeper met suiker en wentel hier de ananasstukken in.
In boter de ananas bakken tot de suiker karameliseert.
Voor de karamelroom suiker in pan opwarmen tot deze verkleurt. De warmte blussen met room en tot saus roeren.
Ananas op bord leggen. Karamelroom eromheen sprenkelen. Bolletje speculaasijs op ananas leggen en garneren met takje mint.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst