Recept
« Terug naar recepten
Gebakken appel met dadelvulling
PT40M
Gebakken appel met dadelvulling
Een heerlijk gebakken appel met dadelvulling recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken appel met dadelvulling te bereiden
Overgiet de dadels met sherry en laat ze minstens 15 minuten doortrekken. Rooster de hazelnoten en hak ze in grote stukken. Vermeng ze samen met de sinaasappeljam, - schil en gember onder de gemarineerde dadels.
Snijd de bovenkant van de appels eraf en verwijder de klokhuizen met een appelboor. Plaats de appels in een met boter ingevette vorm, vul ze en verdeel de rest van de vulling rondom de appels. Plaats de kapjes terug op de appels, leg er klontjes boter op en bak ze in een voorverwarmde oven (200°C) gedurende ca. 20-30 minuten. Overgiet ze na 10 minuten met witte wijn. Haal ze uit de oven, giet er room over, verhit ze nog eens eventjes, voeg naar eigen keuze suiker bij de saus en serveer.
Snijd de bovenkant van de appels eraf en verwijder de klokhuizen met een appelboor. Plaats de appels in een met boter ingevette vorm, vul ze en verdeel de rest van de vulling rondom de appels. Plaats de kapjes terug op de appels, leg er klontjes boter op en bak ze in een voorverwarmde oven (200°C) gedurende ca. 20-30 minuten. Overgiet ze na 10 minuten met witte wijn. Haal ze uit de oven, giet er room over, verhit ze nog eens eventjes, voeg naar eigen keuze suiker bij de saus en serveer.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Lalibela zegt:
Zonde, overschot staat in de ijskast voor morgen. Twee man onverwachts niet komen eten.
Bedankt, Rie
fijnproever zegt: