Recept
« Terug naar recepten
Gebakken aubergines
PT60M
Gebakken aubergines
Een heerlijk gebakken aubergines recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerrie van Rossum
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 à 5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken aubergines te bereiden
Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm en strooi er zout over als de aubergine groot is en je er tijd voor hebt (leg dan een kwartier tot half uur een doek of servetten erop en ertussen en verzwaar de boel met een deksel).
Doe de olijfolie met op 1 theelepel na alle knoflook in een grote, diepe pan (bij voorkeur met anti-aanbaklaag of van gietijzer). Bak op matig vuur. Voeg na 2 minuten de aubergines toe en bak ze onder voortdurend roeren 5-10 minuten, tot iets van de olie die ze geabsorbeerd hebben, weer vrijkomt.
Blijf de aubergines onder voortdurend roeren circa 20 minuten bakken, of tot het vruchtvlees zacht is. Voeg ongeveer 5 minuten voor de aubergines klaar zijn de resterende knoflook toe.
Bestrooi de aubergines met peper en eventueel wat extra (kruiden)zout; garneer ze en serveer direct.
Doe de olijfolie met op 1 theelepel na alle knoflook in een grote, diepe pan (bij voorkeur met anti-aanbaklaag of van gietijzer). Bak op matig vuur. Voeg na 2 minuten de aubergines toe en bak ze onder voortdurend roeren 5-10 minuten, tot iets van de olie die ze geabsorbeerd hebben, weer vrijkomt.
Blijf de aubergines onder voortdurend roeren circa 20 minuten bakken, of tot het vruchtvlees zacht is. Voeg ongeveer 5 minuten voor de aubergines klaar zijn de resterende knoflook toe.
Bestrooi de aubergines met peper en eventueel wat extra (kruiden)zout; garneer ze en serveer direct.