Recept
« Terug naar recepten
Gebakken bloedworst met appels en canisiusstroop
PT20M
Gebakken bloedworst met appels en canisiusstroop
Een heerlijk gebakken bloedworst met appels en canisiusstroop recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
canisiusrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken bloedworst met appels en canisiusstroop te bereiden
Snijd de bloedworst in plakjes en bak ze in de pan, haal ze uit de pan en leg ze op een schaaltje in een voorverwarmde oven op 100 graden. Bak de appelschijfjes apart en voeg ze daarna toe bij de bloedworst in de oven, zodat het warm blijft. Blus de pan af met bouillon en voeg hier de appelstroop aan toe. Haal de pan van het vuur en roer de yoghurt erdoor. Verdeel de saus over de 4 borden, decoreer hier netjes de bloedworst op en hierover de appelschijfjes.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
hns zegt:
Leuk, ik wil ook wel eens zelf bloedworst maken, hebben jij of je kookclubleden daar verstand van? Waarom gebruik je bouillon van een blokje, ik zie dit vaak in de chinese keuken, maar maak het het liefst zelf. groeten Hans:):)
Jos zegt:
Canisiusstroop is een produkt uit Limburg,en als ik het wel heb is het appelstroop. MVG Jos.
slaatje zegt:
slaatje zegt:
Groetjes Gerda ;):p
bobbeltje zegt:
Jan Pouw zegt:
bertal zegt:
benge/6300,
Canisiusstroop komt inderdaad uit Limburg en wel uit Schinnen, deze stroopfabriek ligt precies bij het station.
Deze stroop heeft toch een andere smaak als Luikse of Zeeuwse stroop.
hns, Dit is makkelijker aangezien je als kookclub niet altijd een hele ketel bouillon hebt.
Allemaal veel succes met het koken.
:);)m.v.g. Bert Allers