KookJij

Gebakken bloedworst met appeltjes

Een heerlijk gebakken bloedworst met appeltjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
  2. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Tania
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebakken bloedworst met appeltjes te bereiden

Snijd de bloedworst in dobbelsteentjes. De appel als eerste aanbakken in de pan en de dobbelsteentjes bloedworst toevoegen. Goed hard opbakken (zodat de bloedworst een hard gebakken korstje krijgt).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Tania

Tania zegt:
De pan goed verhitten, bakboter gebruiken (of olie) zodat de bloedworst gelijk dicht schroeit. Na het dichtschroeien voorzichtig los schudden of met de spatel voorzichtig losmaken van de bodem. Omdraaien en zorgen dat de bloedworst in het vet wordt gebakken. Mocht dan nog de bloedworst aan de pan blijven plakken dan zou ik eens een andere pan proberen (anti aanbakbodem?). Succes, Tania;)
Aad

Aad zegt:
waarom bakt de bloedworst aan de pan vast wil de plak heel laten ??????
janny

janny zegt:
Appelstroop is en Zeeland ook de gewoonte hoor!!! En niet alleen bij bloedworst maar ook bij bruine bonen, heerlijk.
Peter

Peter zegt:
Erg lekker. Ik heb bij gebrek aan een appel 2 soorten stroop gebruikt. Appelstroop en pannekoekenstroop. Appart maar echt lekker.:D
jose

jose zegt:
hoi tania,nou ik heb het gegeten gebakken bloedworst ,maar wel zonder stroop ;)want dat had ik niet in huis helaas misschien de volgende keer;)
Tania

Tania zegt:
de hoeveelheden zijn per persoon aangegeven.
jose

jose zegt:
ik ga het morgen voor het eerst maken ,dus ik ben benieuwd ;)maar hoeveel heb ik nodig vorr twee personen? groetjes ,:D
judy

judy zegt:
Lekker, maar wij doen er dan altijd nog stroop bij. Iedereen grilt bij die gedachte, maar het is echt lekker! Het is volgens mij een Noord-Hollandse gewoonte. Zijn er meer mensen die de bloedworst ook zo eten?:)