Recept
« Terug naar recepten
Gebakken bokking met rodekool
PT15M
Gebakken bokking met rodekool
Een heerlijk gebakken bokking met rodekool recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
kees de hond
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Grootmoeders grote keukenboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken bokking met rodekool te bereiden
De bokkingen goed wassen en laten uitlekken. Bestrooi de vis met zout en peper en laat het zout een kwartiertje intrekken. Droog de vissen goed af met een schone doek, haal ze door de bloem en bak ze op hoog vuur in dampend hete olie. Leg de vissen eerst met de opengesneden kant in de olie en bak ze daarna rondom bruin. Schep de vissen uit de koekenpan en laat ze goed
uitlekken in een schaal die met grauw papier of met keukenpapier is bekleed. Geef er rodekool en gekookte aardappelen of rodekoolstamppot bij.
uitlekken in een schaal die met grauw papier of met keukenpapier is bekleed. Geef er rodekool en gekookte aardappelen of rodekoolstamppot bij.