KookJij

Gebakken chocolade-en quinoataart

Een heerlijk gebakken chocolade-en quinoataart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebakken chocolade-en quinoataart te bereiden

Verwarm de oven voor op 170°C.
Strijk een waterdichte cakevorm in met boter. Bestrooi met rietsuiker en cacao.
Doe de boter en de chocolade in een pan en laat over een zacht vuurtje smelten. Roer er de kardemom door en laat lichtjes afkoelen.
Klop de eierdooiers romig met de helft van de suiker. Klop de eiwitten met de resterende suiker tot stevige pieken. Spatel de chocolade en de quinoa door de eierdooiers. Spatel er dan de eiwitten door en giet voorzichtig in de ingevette bakvorm.
Plaats de bakvorm in een grotere en diepere ovenschaal en giet heet water in de ovenschaal tot halverwege de hoogte van de bakvorm.
Plaats in de oven en bak gedurende 1 uur. Laat volledig afkoelen alvorens aan te snijden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst