Recept
« Terug naar recepten
Gebakken Coquilles met Bacon Marmelade en Wortelcrême
PT60M
Gebakken Coquilles met Bacon Marmelade en Wortelcrême
Recept van Sarah Simmons, één van de grote jonge culinaire grootheden van de tijd na 2000. Ze heeft haar eigen interpretatie van "Southern Food" en is in New York bekend geworden met de pairing van kip en champagne. Dit Coquille-gerechtje is ook een nieuwigheidje
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Sarah Simmons (Birds and Bubbles New York City)
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken Coquilles met Bacon Marmelade en Wortelcrême te bereiden
- Doe de blokjes bacon in het pannetje met dikke bodem en bak de spekjes uit gedurende een 7 - 8 minuten. Haal de spekjes er uit en leg ze apart in een kommetje.
- Verwijder een gedeelte van het spekvet, maar houd minstens 2 eetlepels over in het pannetje.
- Bak daarin de uien tot ze zacht zijn en goudachtig van kleur en roer regelmatig. Na zo een 25 minuten de suiker toevoegen en goed roeren tot de suiker is opgelost.
- Doe dan de spekjes er weer bij en breng op smaak met de cayennepeper, zout en zwarte peper. Houd de "marmelade" warm.
- In een andere pan de worteltjes 5 tot 7 minuten koken en vervolgens afgieten en uit laten druipen.
- Wortels In een keukenmachine met de boter en sambal tot eem nooie gladde pasta draaien en vervolgens de slagroom er in verwerken. Verwarmen in een pannetje en ook warm houden.
- In een anti-aanbak koekenpan de olijfolie verhitten tot zinderend heet en daarin de coquilles (die gepeperd en gezout zijn) bakken : 2 minuten op de ene zijde en vervolgens 1 minuut op de andere zijde. Verdeel de coquilles over de bordjes en leg ernaast 1 of 2 quenelles wortelpuree en schep op de coquilles wat bacon marmelade.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef er een mineraalachtige Bourgogne bij te dinken, of een droge Riesling Kabinett of Spaetlese.