Recept
« Terug naar recepten
Gebakken eendenborst met appel-cranberrycompote, zwarte peper en citroentijm
PT40M
Gebakken eendenborst met appel-cranberrycompote, zwarte peper en citroentijm
Een heerlijk gebakken eendenborst met appel-cranberrycompote, zwarte peper en citroentijm recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Knack Weekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken eendenborst met appel-cranberrycompote, zwarte peper en citroentijm te bereiden
Snij de appels in dobbelstenen van 1 cm. Doe met de gedroogde cranberries in een pan en stoof tot compote met boter en suiker. Kruid met zwarte peper en licht met zout. Braad de eendenborsten rosé (ong. 6 min.) in boter en laat nadien 5 min. rusten op het werkvlak. Snij nadien in plakken.
Blus de braadpan met fijngehakte sjalot en droge witte wijn. Roer de braadsappen los en bevochtig met bruine fond. Laat inkoken tot sausdikte en kruid met peper, zout. Giet door een fijne zeef en werk af met verse citroentijm. Serveer alles samen.
Blus de braadpan met fijngehakte sjalot en droge witte wijn. Roer de braadsappen los en bevochtig met bruine fond. Laat inkoken tot sausdikte en kruid met peper, zout. Giet door een fijne zeef en werk af met verse citroentijm. Serveer alles samen.