KookJij

Gebakken eendenlever met banyuls en tonkabonen

Een heerlijk gebakken eendenlever met banyuls en tonkabonen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Lacroix
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebakken eendenlever met banyuls en tonkabonen te bereiden

Blancheer de groenten in gezouten kokend water en koel ze af onder koud stromend water. Bak de eendenlever in een droge pan gedurende 2 min. aan beide kanten en breng op smaak met peper en fleur de sel. Neem de lever uit de pan en laat de suiker karameliseren. Blus met de banyuls en de fond. Voeg de tonkabonen (de vanille) toe en laat tot de helft inkoken. Haal de tonkabonen uit de saus, voeg de groenten en de roze peper toe en kruid met peper en zout. Serveer de eendenlever met de groenten en de saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst